Energiekosten verlagen

Uw energiekosten verlagen

De eenvoudigste manier om te besparen op uw maandelijkse energiekosten is door lagere energietarieven te betalen. Als uw energiecontract is afgelopen, dan kunt u overstappen naar een andere energieleverancier. Heeft u momenteel bijvoorbeeld een contract met variabele prijzen, dan kunt u direct overstappen.

Het overstappen naar een andere energieleverancier kan zeer aantrekkelijk zijn. Vaak krijgt u naast een lager tarief ook nog een welkomstbonus. Hierdoor behaalt u zeker het eerste jaar na overstappen tegen een flink lager tarief.

Vergelijk energieleveranciers

Bent u benieuwd of er voor u een voordeligere energieleverancier is? Maak gebruik van onze energievergelijker om snel en eenvoudig de voordeligste energieleverancier voor uw situatie te vinden.

Stappenplan lagere energietarieven

 • Energiecontract met vaste tarieven
  Heeft u een energiecontract met vaste tarieven, dan zit hier een bepaalde looptijd aan vast. Voordat u overstapt moet u controleren wanneer uw energiecontract afloopt.

  Als uw energiecontract is afgelopen, of binnenkort afloopt, dan kunt u overstappen naar een andere energieleverancier. Als u overstapt naar een andere energieleverancier voordat uw energiecontract afloopt u waarschijnlijk een boete moet betalen aan uw oude energieleverancier.

  Energiecontract met variabele tarieven
  Indien u een energiecontract heeft met variabele tarieven, dan heeft u sowieso geen vast energiecontract en kunt u direct overstappen.

  Tip: Bekijk uw energiecontract online
  De meeste energieleveranciers hebben een apart gedeelte voor klanten op de website. Daar vindt u vaak uw energiecontract ook terug, inclusief einddatum.