Energiekosten verlagen

Uw energiekosten verlagen

De eenvoudigste manier om te besparen op uw maandelijkse energiekosten is door lagere energietarieven te betalen. Als uw energiecontract is afgelopen, dan kunt u overstappen naar een andere energieleverancier. Heeft u momenteel bijvoorbeeld een contract met variabele prijzen, dan kunt u direct overstappen.

Het overstappen naar een andere energieleverancier kan zeer aantrekkelijk zijn. Vaak krijgt u naast een lager tarief ook nog een welkomstbonus. Hierdoor behaalt u zeker het eerste jaar na overstappen tegen een flink lager tarief.

Vergelijk energieleveranciers

Bent u benieuwd of er voor u een voordeligere energieleverancier is? Maak gebruik van onze energievergelijker om snel en eenvoudig de voordeligste energieleverancier voor uw situatie te vinden.

Stappenplan lagere energietarieven

 • Energiecontract met vaste tarieven
  Heeft u een energiecontract met vaste tarieven, dan zit hier een bepaalde looptijd aan vast. Voordat u overstapt moet u controleren wanneer uw energiecontract afloopt.

  Als uw energiecontract is afgelopen, of binnenkort afloopt, dan kunt u overstappen naar een andere energieleverancier. Als u overstapt naar een andere energieleverancier voordat uw energiecontract afloopt u waarschijnlijk een boete moet betalen aan uw oude energieleverancier.

  Energiecontract met variabele tarieven
  Indien u een energiecontract heeft met variabele tarieven, dan heeft u sowieso geen vast energiecontract en kunt u direct overstappen.

  Tip: Bekijk uw energiecontract online
  De meeste energieleveranciers hebben een apart gedeelte voor klanten op de website. Daar vindt u vaak uw energiecontract ook terug, inclusief einddatum.

 • Om een goede vergelijking met het aanbod van de energieleveranciers te kunnen maken dient u goed te weten wat uw huidige kosten zijn en wat uw huidige verbruik is. Dit kunt u bijvoorbeeld teruglezen op de jaarnota van uw energieleverancier. Vaak is deze ook online in te zien na inloggen op de website van uw huidige energieleverancier.

 • Bepaal voor uzelf of u graag een variabele prijs per maand betaalt of een contract met een vaste prijs voor één of meerdere jaren wilt.

  Variabel contract
  Een variabele prijs heeft als voordeel dat deze het vaak het laagste is. Het nadeel van de variabele prijs is dat deze onderhevig is aan de prijswijzigingen op de energiemarkt. Zo kan het gebeuren dat uw energieprijs ineens flink omhoog gaat.

  Vast contract
  Bij een vast contract bent u voor een periode van minimaal één tot maximaal vijf jaar zeker van uw maandelijkse energiekosten. Een meerjarig contract afsluiten is verstandig als de energieprijzen laag staan en het erop lijkt dat deze gaan stijgen of als u gewoon zekerheid wilt.

 • Vergelijk het aanbod van de verschillende energieaanbieders. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door naar de websites van alle energieaanbieders te gaan. Dat is echter een zeer tijdrovende klus. Er zijn ook veel energievergelijkers te vinden die dit voor u doen.

  Klik hier om naar onze energievergelijker te gaan.

 • Indien u na het vergelijken van het aanbod graag wilt overstappen, dan kunt u vanuit onze energievergelijker direct uw nieuwe energiecontract afsluiten.

  Uw nieuwe energieleverancier stelt u hierna nog een aantal vragen en verzorgt de overstap verder volledig.