Skip to content

Energiekosten verlagen

Uw energiekosten verlagen

De eenvoudigste manier om te besparen op uw maandelijkse energiekosten is door lagere energietarieven te betalen. Als uw energiecontract is afgelopen, dan kunt u overstappen naar een andere energieleverancier. Heeft u momenteel bijvoorbeeld een contract met variabele prijzen, dan kunt u direct overstappen.

Het overstappen naar een andere energieleverancier kan zeer aantrekkelijk zijn. Vaak krijgt u naast een lager tarief ook nog een welkomstbonus. Hierdoor behaalt u zeker het eerste jaar na overstappen tegen een flink lager tarief.

Vergelijk energieleveranciers

Bent u benieuwd of er voor u een voordeligere energieleverancier is? Maak gebruik van onze energievergelijker om snel en eenvoudig de voordeligste energieleverancier voor uw situatie te vinden.

Stappenplan lagere energietarieven

 • Energiecontract met vaste tarieven
  Heeft u een energiecontract met vaste tarieven, dan zit hier een bepaalde looptijd aan vast. Voordat u overstapt moet u controleren wanneer uw energiecontract afloopt.

  Als uw energiecontract is afgelopen, of binnenkort afloopt, dan kunt u overstappen naar een andere energieleverancier. Als u overstapt naar een andere energieleverancier voordat uw energiecontract afloopt u waarschijnlijk een boete moet betalen aan uw oude energieleverancier.

  Energiecontract met variabele tarieven
  Indien u een energiecontract heeft met variabele tarieven, dan heeft u sowieso geen vast energiecontract en kunt u direct overstappen.

  Tip: Bekijk uw energiecontract online
  De meeste energieleveranciers hebben een apart gedeelte voor klanten op de website. Daar vindt u vaak uw energiecontract ook terug, inclusief einddatum.