Isoleer uw huis

Isoleer uw huis

Een goed geïsoleerd huis zorgt voor een fijn gevoel en maakt dat iedereen zich hier welkom voelt. Bovendien draagt het bij aan de gezondheid van zowel uzelf als uw medebewoners. We vertellen u graag op welke wijzen u uw huis kunt isoleren.

Voordelen van het isoleren van uw huis

In de zomer blijft uw woning koeler
In de winter blijft uw woning warmer
Minder energie nodig om woning te verwarmen
Minder weggegooid geld
Lagere maandlasten
Beter voor het milieu
Isoleer uw huis

Laat uw spouwmuren isoleren

De spouwmuren in uw woning zijn in feite niets meer dan een holle ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur in. Onbehandeld kunnen vocht en kou hierdoor snel van buiten naar binnen trekken. Andersom geldt ook dat wanneer u in huis lekker de verwarming aanheeft, de warmte heel snel naar buiten kan vliegen via de spouwmuren. We raden u dan ook aan om de spouwmuren te laten opvullen met isolerend materiaal. Op deze manier blijft de warmte in huis beter hangen en wordt het bij u thuis een stuk behaaglijker. Doordat er veel minder energie verloren gaat kunt u bovendien behoorlijk besparen op uw energierekening.

Isoleer uw huis

Laat de vloer van de begane grond isoleren

Naast de muren zijn ook de vloeren van de begane grond een plek waar warmte snel verloren gaat. Daarom is het slim om ook hier voor een degelijke isolatie te zorgen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van isolatieplaten in de kruipruimte. Er zijn verschillende vormen van isolatiemateriaal voor het isoleren van uw begane grondvloeren. De keuze is onder meer afhankelijk van het type vloer dat u heeft. Een betonnen ondergrond vraagt immers om een andere aanpak dan bijvoorbeeld een houten vloer.

Isoleer uw huis

Vervang enkel glas voor dubbel glas

Een andere veel gekozen methode voor een huis isoleren is het vervangen van enkel glas door dubbele beglazing. Enkel glas heeft immers een vrije karige isolerende werking en bovendien is het erg ontvankelijk voor de vorming van condens. Om te zorgen voor een lagere energierekening is het zeker de moeite waard om te kiezen voor dubbel of zelfs driedubbel glas. Dit type beglazing is opgebouwd uit meerdere glasplaten met daartussenin ofwel normale droge en schone lucht ofwel een speciaal, extra isolerend glas. Het is verkrijgbaar in vele soorten, waaronder HR+ en HR++ glas.

Isoleer uw huis

Laat uw schuine dak isoleren

Zoals u waarschijnlijk al wel weet stijgt warmte altijd op. Uw huis is daarop geen uitzondering en dus is het belangrijk om ook aandacht te geven aan uw dak bij het isoleren van uw woning. Om te voorkomen dat er veel warmte en energie via het dak uw woning verlaat, kunt u hier isolatiemateriaal op aanbrengen. Zo kunt u kiezen voor platen of rollen glaswol of steenwol, die u bevestigt aan de binnenkant van het dak. Ook is er speciaal materiaal verkrijgbaar om uw dak aan de buitenkant mee te isoleren.