Windmolen

Windmolen voor opwekken van eigen groene stroom

Windmolens voor particulier gebruik is momenteel nog vrij ongebruikelijk. Dat komt doordat bijvoorbeeld zonnepanelen een beter rendement hebben en er minder gedoe bij komt kijken. Zo moet er voor een windmolen een vergunning aangevraagd worden en moet de dakconstructie van uw huis stevig genoeg zijn.

Voordelen van een eigen windmolen

Eigen groene stroom!
Minder afhankelijk van energieleverancier
Minder/geen last van prijsstijgingen
Lagere maandlasten

Wat kost een windmolen?

Er zijn windmolens verkrijgbaar vanaf € 600,- uiteenlopend tot vele duizenden euro’s. Uiteraard hoe duurder de windmolen, hoe groter en hoe meer vermogen de windmolen levert. Momenteel is het niet mogelijk om de aanschafprijs binnen de technische levensduur van 20 jaar terug te verdienen. Zonnepanelen zijn daarom financieel gezien een stuk interessanter voor thuisgebruik.

Wat als ik toch wil investeren in windenergie?

De eenvoudigste manier is om uw energiecontract af te sluiten bij een energieleverancier die volledig groene energie levert. Daarbij komt een groot deel van de energie uit windenergie.

Er zijn ook beleggingsfondsen, waarbij u kunt investeren in windmolens. Aangezien uw inkomsten uit de windmolen afhankelijk zijn van de hoeveelheid wind is er van tevoren niet te voorspellen hoe veel rendement u behaald. Een aantal voorbeelden van collectieven zijn meewind.nl of www.windcentrale.nl.

Alternatieven voor een windmolen

Wek eigen groene stroom op met zonnepanelen

Zonnepanelen

Wek eigen groene stroom op met zonnepanelen
Verwarm uw huis met een warmtepomp

Warmtepomp

Verwarm uw huis met een warmtepomp