Zonneboiler

Zonneboiler voor warm water via zonne-energie

Zonneboilers zorgen met behulp van zonnepanelen voor warm water. Zo kunt u besparen op uw gaskosten voor het verwarmen van water.

In de zomer verzorgt een voldoende grote zonneboiler voor bijna al uw warme water. In de winter is er onvoldoende zonlicht om voldoende warm water op te wekken en zal u terug moeten vallen op het gebruik van uw CV ketel voor warm water.

Voordelen van een zonneboiler

Door de zon verwarmd water!
Minder afhankelijk van energieleverancier
Minder last van prijsstijgingen
Lagere maandlasten
Uw huis wordt meer waard

Wat zijn de aanschafkosten?

Voor voldoende warm water voor een huishouden van vier personen zijn de aanschafkosten inclusief installatie ongeveer € 3.500,-. Bij een optimale ligging van uw zonnecollectoren levert dit gemiddeld een besparing van € 85,- per jaar op ten opzicht van verwarmen met CV ketel. Indien u nu een elektrische boiler heeft, dan kan het besparingsbedrag € 350,- op jaarbasis zijn.

Is mijn dak geschikt?

Ieder dak is anders, plat, schuin, andere ligging, andere hellingshoek, obstakels, enzovoorts. Daarom is het goed om u van tevoren te verdiepen in of uw dak geschikt is voor de zonnecollectoren.

De opbrengst van de zonnecollectoren is het hoogst als ze gericht worden op het zuiden onder een hoek van 35 à 40 graden. Bij andere liggingen, of hoeken zal het rendement van de zonnecollectoren afnemen.

Tip: Controleer of u in aanmerking komt voor subsidie

Vaak kunt u gebruik maken van subsidies die er zijn voor het zelf opwekken van energie. In de energiesubsidiewijzer van RVO kunt u na het opgeven van uw woonplaats zien van welke gemeentelijke, of nationale subsidies u gebruik kunt maken. Kijk voor meer informatie op energiesubsidiewijzer.nl.

Alternatieven voor een zonneboilier

Wek eigen groene stroom op met zonnepanelen

Zonnepanelen

Wek eigen groene stroom op met zonnepanelen
Verwarm uw huis met een warmtepomp

Warmtepomp

Verwarm uw huis met een warmtepomp