Zonnepanelen

Zonnepanelen voor gebruik van zonne-energie

Zonnepanelen zijn momenteel de populairste manier om zelf stroom op te wekken. Dat komt vooral door het rendement. De aanschafprijs is de afgelopen jaren flink gedaald en de zonnepanelen zijn ook steeds effectiever geworden. Daardoor is de terugverdientijd ook relatief snel: in sommige gevallen binnen 10 jaar.

Voordelen van zonnepanelen

Minder afhankelijk van energieleverancier
Minder/geen last van prijsstijgingen
Lagere maandlasten
Uw huis wordt meer waard
Eigen groene stroom!

Wat zijn de aanschafkosten?

Voor voldoende stroom van een huishouden van vier personen zijn de aanschafkosten inclusief installatie ongeveer € 9.000,- Bij een optimale ligging van uw zonnepanelen levert dit gemiddeld een besparing van € 900,- per jaar op. Zo verdient u uw aanschafprijs in 10 jaar tijd terug.

Is mijn dak geschikt?

Ieder dak is anders, plat, schuin, andere ligging, andere hellingshoek, obstakels, enzovoorts. Daarom is het goed om u van tevoren te verdiepen in of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.

De opbrengst van zonnepanelen is het hoogst als ze gericht worden op het zuiden onder een hoek van 35 à 40 graden. Bij andere liggingen, of hoeken zal het rendement van de zonnepanelen afnemen. In veel gevallen blijft er nog voldoende rendement over zodat de investering nog steeds interessant is.

Wilt u voor uw woning weten of uw dak geschikt is, hoe veel en welke zonnepanelen u nodig hebt, vraag dan een kosteloos adviesgesprek aan.

Wat als ik meer stroom opwek dan verbruik?

Als u meer stroom opwekt dan verbruikt, dan kunt u in veel gevallen tegen het huidig geldende energietarief uw stroom terugleveren aan uw energieleverancier. Hierdoor kan het zelfs gebeuren dat u niet aan uw energieleverancier hoeft te betalen, maar dat u geld terugkrijgt.

Alternatieven

Is uw dak niet geschikt, vindt u de initiële aanschafprijs toch te hoog, of vind u het te veel gedoe om op uw dak zonnepanelen te laten installeren? U kunt ook mee doen aan diverse gezamenlijke projecten. Kijk bijvoorbeeld eens op www.hieropgewekt.nl, www.duurzaaminvesteren.nl, of www.zonnepanelendelen.nl.

Tip: Controleer of u in aanmerking komt voor subsidie

Vaak kunt u gebruik maken van subsidies die er zijn voor het zelf opwekken van energie. In de energiesubsidiewijzer van RVO kunt u na het opgeven van uw woonplaats zien van welke gemeentelijke, of nationale subsidies u gebruik kunt maken. Kijk voor meer informatie op http://www.energiesubsidiewijzer.nl/

Vraag een kosteloos adviesgesprek aan

Zonnemarkt is een vooruitstrevende onderneming, gespecialiseerd in de levering en installatie van zonnestroomsystemen. Als u meer wilt weten over zonnepanelen voor uw situatie, dan kunt u op hun site een kosteloos adviesgesprek aanvragen. Daarmee krijgt u advies op maat en weet u direct waar u aan toe bent voor uw woning.

Alternatieven voor zonnepanelen

Verwarm uw water met een zonneboiler

Zonneboiler

Verwarm uw water met een zonneboiler
Verwarm uw huis met een warmtepomp

Warmtepomp

Verwarm uw huis met een warmtepomp